JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Kolorowa zapiekanka z tuńczykiem podbiła nasze kubki smakowe, polecam wykonać .

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -100 g kaszy jaglanej
    -pół puszki tuńczyka
    -1 papryka
    -1 cebula
    -1 duży pomidor lub parę szt koktajlowych
    -2 jajka
    -100 g jogurtu naturalnego
    -masło do wysmarowania formy

Jaglana zapiekanka z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy do przestygnięcia.
    2. Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę oraz tuńczyka i wszystko mieszamy.
    3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy składniki z garnka lekko dociskając. Na wierzch układamy pomidory i doprawiamy (ja dałam bazylię i zioła prowansalskie)
    4. Jajka z jogurtem doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy zapiekankę (polecam lekko nakłuć widelcem zapiekankę aby masa dostała się do środka) i pieczemy 40 min 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy