Jaglane babeczki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie w przygotowaniu, pyszne i zdrowe

  • 45 min

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
    200ml mleka
    400ml wody
    50g wiórków kokosowych
    OPCJONALNIE
    stewia
    rodzynki
    gorzka czekolada
    odrobina cynamonu i kakao

Jaglane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować w wodzie i mleku.
    Po ugotowaniu dodać wiórki kokosowe, cynamon, kakao, łyżeczkę stewii i rodzynki.
    Uformować babeczki.
    Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30 min.
    Po wyjęciu z piekarnika na wierzch babeczki położyć kostkę gorzkiej czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Babeczki jaglane z kurkami