Jaglane kaszotto cebulowo-porowe

0 (0 ocen)

Idealne jako osobne danie bądź jako dodatek do dania główego

Składniki:

  • 1 saszetka kaszy jaglanej ( 100G)
    2 średniej wielkości cebule
    4 cm kawałek pora
    100 ml wina wytrawnego
    sól pieprz

Jaglane kaszotto cebulowo-porowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na al'dente w osolonej wodzie
  • 2. Cebulę obrać. Pora i cebulę pokroić na cienkie półplasterki
  • 3. Cebulę wraz z porem przesmaż na 1 łyżce oleju. Dodaj ugotowaną kaszę, przzesmaż ok 7min. Dodaj wino.
  • 4. Duś od czasu do czasu mieszając. Gdy kasza wchłonie wino dodaj 100 ml wody
  • 5. Duś od czasu do czasu mieszając do momentu wchłonięcia wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy