JAGLANKA SZARLOTKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ekspresowa i rozgrzewająca jaglanka o smaku szarlotki

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: (2 porcje)
    biała masa:
    -100g kaszy jaglanej
    -2 szklanki mleka roślinnego
    -2 łyżki miódu/ksylitolu/erytrolu

    dodatkowo:
    -300g słodkich jabłek prażonych i zblendowanych
    -garść rodzynek
    -kilka posiekanych migdałów

Jaglanka szarlotkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem roślinnym (1,5szklanki), słodzimy i gotujemy do miękkości
    -odstawiamy kaszę aż przestygnie, wlewamy resztę mleka i blendujemy na gęsty krem
    następnie:
    -do słoiczków nakładamy białą masę, a na to powidła jabkowe
    -posypujemy rodzynkami i migdałami

    Smacznego i na zdrowie!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy