Jaglany mus czekoladowo-kawowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gładki, aksamitny mus czekoladowo-kawowy to zdrowa propozycja na deser lub podwieczorek. Bardzo trudno jest odgadnąć, co stanowi bazę deseru, bo zmiksowana kasza przejęła smak czekolady i kawy

  • 60 min

Składniki:

  • • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    • 150 ml kawy
    • 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
    • 1 banan
    • 4 cukierki czekoladowe

Jaglany mus czekoladowo-kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • W gorącej kawie rozpuścić czekoladę.
    • Ugotowaną kaszę jaglaną zalać kawą z czekoladą i zmiksować na gładki krem.
    • Przelać do pucharków i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
    • Przed podaniem położyć na wierzchu plasterki banana, ja wycięłam ozdobne listki. Można dodać czekoladowe cukierki.

Porady

Prawdziwą kawę można zastąpić kawą zbożową, np. Inką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort czekoladowo kawowy