Jagodowe serniczki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Coś na szybko z tego co znalazłam w lodówce i zamrażarce. Małe co nie co czyli jagodowe serniczki. Pycha.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 g półtłustego twarogu
    4 danonki truskawkowe
    140 g serka waniliowego
    2 jajka
    4 łyżki wody różanej
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki cukru
    ok. 3/4 szk mrożonych jagód
    1 łyżka mąki

    cukier puder

Jagodowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść, dodać danonki oraz serek waniliowy i wymieszać.
    Potem dodać budyń, jajka, wodę różaną i cukier, wymieszać.
    Do formy na muffinki włożyć silikonowe foremki na babeczki i rozdzielić do nich masę serową.
    Jagody obtoczyć w łyżce mąki i rozdzielić je na każdą foremkę.
    Serniczki piec w piekarnikun nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.
    Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy