Jagodowo-kokosowy koktajl

0 (0 ocen)

Pyszny i pożywny!

Składniki:

  • 300g jagód w soku własnym
    200 ml mleczka kokosowego z puszki
    3 małe banany
    300 ml mleka 1,5%

Jagodowo-kokosowy koktajl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wszystkie składniki dobrze schłodzić.
    Banany, najlepsze mocno dojrzałe, obrać ze skórki, pokroić w kawałki, wrzucić do garnuszka. Jagody razem z sokiem wrzucić do bananów. Dodać mleczko z puszki (jeśli otwieramy nową puszkę, warto wymieszać zawartość bo mleko kokosowe lubi się rozwarstwiać). Zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać mleko i ponownie zmiksować. Można dosłodzić wg własnego smaku, ja cukru nie dodawałam ponieważ banany były dojrzałe i słodkie, a jagody były słodzone.
    Gotowy koktajl rozlać do szklaneczek, dodać słomkę i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy