Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz I:
1.Ugotować 10 jaj, ostudzić.Obrać i przekroić na pół. Z pięciu jaj delikatnie wyjąć żółtka.
2.Twarożek, żółtka i majonez utrzeć na gładką masę widelcem lub przy pomocy blendera. Dodać majonez i śmietanę. poszatkowany szczypior i pietruszkę. Przyprawić do smaku.Wymieszać.
3.Przy pomocy szprycy do kremów wypełnić farszem połówki białek. Udekorować i drobno pokrojonym kawałkami ogórka.
4.Farsz II:
Tuńczyka osączyć z zalewy, połączyć z pozostałymi żółtkami.
Dodać majonez, śmietanę, przecier, poszatkowaną pietruszkę. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wszystko utrzeć na gładką masę.
5.Przy pomocy szprycy wypełnić pozostałe połówki białek. Udekorować drobno pokrojoną papryką
Porady
Farsz przed nałożeniem na jajka musi postać w lodówce ok.godz.- nie będzie rzadki podczas wyciskania przez szprycę.
Komentarze