JAJA W GALARECIE

0 (0 ocen)

  • 10 min

FAJNA PRZYSTAWKA

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
    1 szkl.bulionu
    mięso z kurczaka
    2 łyżki groszku
    pomidor
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka żelatyny
    sól
    sok z cytryny

Jaja w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować bulion z mięsa z kurczaka z warzywami. Bulion przecedzić i wymieszać z koncentratem pomidorowym, i przyprawami.
    Zagotować.Dodać namoczoną w zimniej wodzie żelatynę jeszcze raz zagotować.wywar przecedzić.Na spód naczynia wlać nieco galarety,pozostawić do zastygnięcia.Połozyć plastry pomidora,i połówki jaj,posypać paseczkami mięsa, i groszkiem.Zalać pozostałą galaretką pozostawić do wystygnięcia.

Porady

Do galarety można wykorzystać pokrojone w kostkę warzywa z bulionu, oraz udekorować natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy