Jajeczka przepiórcze na krakersach

0 (0 ocen)

Małe, zgrabne, pyszne i zdrowe jajeczka, ładnie prezentują się zamiast zwykłych na śniadaniu Wielkanocnym.

Składniki:

  • 12 jajeczek przepiórczych
    24 szt krakersów prostokątnych
    2 serki almette śmietankowe + 2 łyżeczki majonezu
    1 większy przeciśnięty ząbek czosnku
    1 łyżka posiekanego świeżego koperku
    sól i biały mielony pieprz do smaku
    150 g łososia w plasterkach

Jajeczka przepiórcze na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-294c2yg 1. Jajeczka przepiórcze ugotować na twardo ( 3-4 minuty )
    Serki almette przełożyć do miseczki, dodać majonez, przeciśnięty czosnek, koperek, sól i pierz, masą napełnić szprycę.
    Krakersy ułożyć na półmisku wyłożonym zieleniną, wycisnąć na nie masę serową, na środek położyć połówkę jajeczka owiniętego paskiem łososia.
    Udekorować wg. własnego gustu.

Komentarze

Podobne przepisy