Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!

  • 30 min

Składniki:

  • Dla dwóch osób:

    4 jajka
    1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
    150 ml śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól morska do smaku
    pieprz czarny grubo mielony do smaku
    rzeżucha do posypania

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
    Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą.
    Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.

Komentarze

Podobne przepisy