jajeczna pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy jajka! Często goszczą na naszym stole pod różną postacią. Dziś Zapraszam Was na pyszną i zdrową pastę jajeczną! Wystarczy kilka chwil by cieszyć się jej smakiem

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól/ pieprz
    1 pęczek szczypiorku

    + ulubione dodatki

    u mnie: bagietka orkiszowa
    pomidor
    kiełki lucerny

Jajeczna pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy je do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i jogurt. Dokładnie mieszamy. Podajemy w ulubionej konfiguracji - u nas orkiszowa bagietka, pomidory i kiełki lucerny. Pycha!

Komentarze

Podobne przepisy