Jajeczna sakiewka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Aby jajko nie było zbyt nudne :)

  • 10 min

Składniki:

  • jajko
    folia spożywcza
    dratwa lub inna nić

Jajeczna sakiewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy spory kawałek foli spożywczej i wkładamy ja do filiżanki tworząć zagłębienie. W powstałe zagłębienie wybijamy jajko i zawiązujemy wszystkie końce dratwą albo inna nicią. Tak powstałe zawiniątko wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy jak zwykłe jajko, na twardo lub miękko

Porady

Zawiniątko z surowym jajkiem dobrze jest zawiązać na drewnianej łyżce i oprzeć o brzegi garnuszka, by nie opadło na dno. Uzyskamy wóczas ładną sakiewkę a żółtko pozostanie w śroku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy