Jajeczna zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czasami zrobi nam się czegoś więcej niestety, a może stety, bo wtedy staramy się to jakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g filetu z kurczaka
    1 plaster sera
    4 szparagi ze słoika
    mąka
    bułka tarta
    4 jajka
    50 ml mleka
    5-6 pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz

Jajeczna zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajeczna zapiekanka 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
    W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków.
    Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C.
    Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy