Jajeczne kule

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kilka gotowanych jajek, twaróg i mamy super pastę do chlebka.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
    - twaróg: 200 gramów
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - pęczek szczypiorku: 0.5 sztuki
    - rzeżucha: 4 łyżki
    - chrzan ze słoika: 1 łyżeczka
    - majonez: 3 łyżki
    - sól około: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy: 0.33 łyżeczki
    - Fit up do twarożków, jajek i kefirów: 4 szczypty

Jajeczne kule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajeczne kule 1. Ugotowane jaka obrać i opłukać.
    Za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę jajka i przetrzeć przez nią twaróg.
    Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Do tego dodać rzeżuchę, posiekany szczypiorek, chrzan i majonez oraz przyprawy do smaku.
    Wszystko wymieszać i formować kule wielkości piłki do tenisa lub według swojego uznania.
    Udekorować listkami sałaty, plasterkami rzodkiewki i rzeżuchą.

Komentarze

Podobne przepisy