Jajecznica na masełku

0 (0 ocen)

Uwielbiam gdy w kuchni z samego rana ulatnia się zapach kawy i topionego masełka. Jeszcze bardziej uwielbiam jajecznicę obsypaną dużą ilością szczypiorkiem. Pyszne i syte śniadanie.

Składniki:

  • Na porcję:
    - 2 jaja
    - 3-4 plasterki szynki drobiowej lub ulubionej kiełbasy
    - 1 dymka szczypiorka
    - 1 łyżka masła
    - szczypta soli, pieprzu

Jajecznica na masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masełko. Wrzucić szynkę pokrojoną w kosteczkę. Chwilę smażyć. Potem wbić rozbełtane jaja. Doprawić do smaku. Wymieszać. Poczekać aż jajka zetną się. Nałożyć na talerz i obsypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy