Tym razem jajówka niedzielna na bogato, jajka prosto od gospodarza, pachnący boczek od wędzarza, cóż chcieć więcej, no chyba że jeszcze chrupiące grzanki :)
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 jajka
kilka plasterków wędzonego boczku
1 mała cebula
spora garść pokrojonego szczypioru
1/2 krążka miękkiego sera pleśniowego
sól, pieprz do smaku
Jajecznica na niedzielę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plasterki boczku delikatnie przesmażyć , dodać pokrojoną cebulę, potem roztrzepane jajka, posolić i posypać pieprzem pamiętając o tym, że boczek może być dość słony.
Mieszać masę do pożądanego ścięcia się jajek. Teraz posypać szczypiorem, całość będzie bardziej aromatyczna a szczypior chrupiący.
Na talerzach dołożyć małe trójkąciki serka, który pod wpływem ciepła lekko się rozpuści.
Smacznego :)
Komentarze