Zapraszam na kolejną wersję jajecznicy. Tym razem przygotowałam ją z dodatkiem pomidora i szczypiorku. Podana na liściach sałaty smakuje pysznie. Polecam.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 małe liście sałaty masłowej
2 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżka domowego smalcu
1 średni pomidor
szczypiorek
sól
Jajecznica na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wybijamy do miseczki, dolewamy mleko i mieszamy. Pomidor myjemy, osuszamy z wody i kroimy na małe cząstki. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na drobno, układamy na talerzu. Na patelnie wkładamy smalec i przez chwilę przesmażamy. Wlewamy jajka i dokładamy pokrojony pomidor. Solimy i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Jajecznicę przekładamy na sałatę i podajemy.
Komentarze