Jajecznica po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznica po hiszpańsku na ostro. W jej skład wchodzą kiełbasa chorizo, pomidorki koktajlowe, papryczki jalapeno, cebula, czosnek i jajko.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kurze jajko 1 szt.
    kiełbasa chorizo 10-12 plasterków
    papryczki jalapeno 2 szt.
    pomidorki koktajlowe 5 szt.
    cebula połowa
    sól
    pieprz ziołowy
    tłuszcz do smażenia

Jajecznica po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica po hiszpańsku. 1. Pokrojone w plasterki chorizo, papryczki jalapeno, w pół plastry cebulę, połówki pomidorków smażymy na gorącym tłuszczu do momentu zmiękczenia się
    składników.
  • Jajecznica po hiszpańsku. 2. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku, wbijamy jajko i mieszamy do jego ścięcia. Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebem.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy