Jajecznica po radłowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W drobną kostkę pokroić cebulę, cukinię, paprykę i pomidora (z pomidora wydrylować środek z pestkami).
2.Na patelni na małym ogniu rozpuścić masło.
3.Kiedy już masło będzie roztopione dodać wcześniej pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, paprykę i pomidora. Smażyć około 7 minut raz po raz mieszając do momentu aż cebulka się zarumieni a cukinia zrobi się miękka.
4.Kiedy warzywka na małym ogniu będą się smażyły to w międzyczasie wbijamy do miseczki 2 jajka. Do miseczki dodajemy także szczyptę soli, pieprzu i majeranku do smaku.
5.Po wymieszaniu składników w miseczce dodajemy do niej 2 łyżki wody i 1 łyżeczkę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie zawartość miseczki wlewamy na patelnię i mieszamy do momentu aż się zetnie. Wykładamy na talerz, posypujemy pokrojonym w kosteczkę ogórkiem małosolnym i podajemy z pieczywem.
Komentarze