Jajecznica po radłowsku

0 (0 ocen)

  • 7 min

Mój najnowszy eksperyment kulinarny. Wyszedł znakomicie. Smak- genialny! Doskonały na śniadanie tudzież kolację. Ilość- 1 porcja. Smacznego!

  • 7 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 2 łyżki stołowe masła
    - 2 plastry cukinii
    - 1/4 pomidora
    - 1/4 surowej małej papryki białej
    - 1 ogórek małosolny
    - 0,5 cebuli
    - 1 łyżeczka mąki
    - 2 łyżki wody
    - majeranek
    - sól
    - pieprz

Jajecznica po radłowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica po radłowsku 1. W drobną kostkę pokroić cebulę, cukinię, paprykę i pomidora (z pomidora wydrylować środek z pestkami).
  • Jajecznica po radłowsku- krok 2 2. Na patelni na małym ogniu rozpuścić masło.
  • Jajecznica po radłowsku- krok 3 3. Kiedy już masło będzie roztopione dodać wcześniej pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, paprykę i pomidora. Smażyć około 7 minut raz po raz mieszając do momentu aż cebulka się zarumieni a cukinia zrobi się miękka.
  • Jajecznica po radłowsku- krok 4 4. Kiedy warzywka na małym ogniu będą się smażyły to w międzyczasie wbijamy do miseczki 2 jajka. Do miseczki dodajemy także szczyptę soli, pieprzu i majeranku do smaku.
  • Jajecznica po radłowsku- gotowe danie 5. Po wymieszaniu składników w miseczce dodajemy do niej 2 łyżki wody i 1 łyżeczkę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie zawartość miseczki wlewamy na patelnię i mieszamy do momentu aż się zetnie. Wykładamy na talerz, posypujemy pokrojonym w kosteczkę ogórkiem małosolnym i podajemy z pieczywem.

Porady

Podawać z pieczywem lub tostami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy