Jajecznica po Turecku

0 (0 ocen)

  • 12 min

I dużo szczypiorku! ;)

  • 12 min

Składniki:

  • 3 jaja
    2 łyżki wody gazowanej
    2 małe pomidory
    1 cebula
    1 zielona i 1 czerwona papryka
    imbir w proszku, drobno pokruszony liść laurowy, sól,świeżo zmielony pieprz
    oliwa do smażenia, łyżka masła

Jajecznica po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półplasterki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Papryki pokroić w paski.
    Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dorzucić pomidory i paprykę. Dosypać drobno pokruszony liść laurowy i dusić przez chwilę. Dodać łyżkę masła.
    Jajka rozbełtać z wodą gazowaną, dodać sól, pieprz i imbir. Wlać na patelnię i smażyć, mieszając aż się zetną. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy