Jajecznica "studencka"

0 (0 ocen)

  • 15 min

Posiłek stworzony wspólnymi siłami przez 5 osób z wszelkich resztek znalezionych w akademickich lodówkach. Przygotowanie wszystkiego i jedzenie z jednej patelni doskonale obrazuje studenckie życie, oszczędność i zamiłowanie do zmywania :p danie palce lizać! :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 10 jaj
    - cebulka
    - kiełbaska, szynka lub inne mięsko znalezione w lodówce
    - 2-3 pomidorki
    - 2-3 ogórki kiszone
    - papryka
    - sól
    - pieprz
    - dowolne przyprawy (np. bazylia, oregano, majeranek)
    - tłuszcz do smażenia ( najlepiej mnie smalczyk)

Jajecznica "studencka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Cebulkę i kiełbaskę pokroić i chwilkę poddusić na wodzie.
    - Gdy woda wyparuje dodać tłuszcz, a gdy ten się rozpuści wić jajka.
    - Całość smażyć,
    - Gdy jajka zaczną się ścinać doprawić solą, pieprzem, przyprawami i dodać warzywa pokrojone w kostkę.
    - Wymieszać wszystko razem i jeszcze chwilkę podsmażyć.

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (146 ocen)

Zjedz mnie