Jajecznica w mojej wersji

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna jajecznica na śniadanie lub kolację

  • 30 min

Składniki:


  • 6 jajek
    15 dag baleronu
    łyżka śmietany 18%
    sól, pieprz
    plasterek twardego sera żółtego np. gouda
    masło

Jajecznica w mojej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Baleron pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki następnie jajka rozbić do naczynia dodać łyżkę śmietany i wszystko rozbełtać.
    Jajka ze śmietaną wlać na patelnię do baleronu.
    Posolić i popieprzyć do smaku.
    Smażyć na bardzo wolnym ogniu cały czas mieszając, w między czasie dorzucić starty żółty ser.
    Ewentualnie można jeszcze dodać szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy