Jajecznica z brązowymi pieczarkami i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Brązowe pieczarki mają bardziej wyrazisty smak od białych i aromatem przypominają grzyby leśne, dlatego kiedy tylko mam wybór to wybieram właśnie je.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g brązowych pieczarek
    2 łyżki kwaśnej wiejskiej śmietany
    sól morska
    kolorowy pieprz
    5-6 jajek
    gałązka rozmarynu

Jajecznica z brązowymi pieczarkami i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki i rumienimy na patelni. Do podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę, sól i pieprz, chwilę dusimy. Na koniec wbijamy jajka i smażymy do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Jajecznicę posypujemy drobno posiekanymi listkami rozmarynu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy