Jajecznica z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł na kolorowe śniadanie... U mnie z pomidorami koktajlowymi, serem mozzarella i świeżym szczypiorkiem.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    pęczek szczypiorku
    1 kulka mozzarelli
    10 pomidorów koktajlowych
    1 łyżka masła
    sól i pieprz

Jajecznica z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy piekarnik na 220 stopni, grzałka góra dół. Jajka roztrzepujemy rózgą. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła. Wlewamy jajka na patelnię i układamy wszystkie dodatki tj. mozzarellę, pomidory i szczypiorek. Całość smażymy 5 minut a następnie wkładamy całą patelnię do piekarnika. Jajka powinny się ściąć a spód jajecznicy powinien być mocno zarumieniony.
    Podawać z pieczywem.

    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy