Jajecznica z grzybami

0 (0 ocen)

  • 15 min

W moim ogródku, na moim trawniku urosło kilka maślaków, więc wykorzystałam je do jajecznicy.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 parówka
    3-4 grzyby
    mała cebulka lub szczypiorek
    2-3 pomidorki cherry
    natka pietruszki ( można pominąć)
    pieprz
    sól

Jajecznica z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślaki 1. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić na części i sparzyć lub ugotować.
    Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła lub oleju wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę (jeżeli używamy szczypiorku, to pomijamy tą czynność)zeszklić i dodać pokrojoną w plastry parówkę.
  • 2. Do podsmażonej cebuli i parówki dodajemy grzyby, a następnie wbijamy jajka. Smażymy do ścięcia się jajek. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
    Pomidorki opłukać i przekroić na pół, położyć na jajecznicy. Całość posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy