Jajecznica z jarmużem

0 (0 ocen)

Pyszna i lekka propozycja na śniadanie to jajecznica z jarmużem. Dla małego i dużego. Smacznego.

Składniki:


  • 2 jajka
    1 Garść jarmużu
    1 łyżeczka płatków papryki
    Szczypta soli
    Szczypta pieprzu
    Dodatkowo 2 rzodkiewki

Jajecznica z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijam do miseczki i rozbijam dokładnie widelcem. Dodaję sól ja użyłam czarnej oraz łyżeczkę płatków papryki czerwonej oraz szczyptę pieprzu. Mieszam.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy