Jajecznica z rydzami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grzybowy sezon w pełni, więc warto niedzielnej jajecznicy dodać charakteru.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rydze - 12 sztuk
    Jajko - 4 sztuki
    Masło klarowane - 1 łyżeczka
    Sól, pieprz

Jajecznica z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ćwiartki. Na maśle klarowanym dusimy rydze pod przykryciem około 5-7 minut. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Smażymy jajecznicę, aż osiągnie ulubioną przez nas konsystencję.

Porady

Opcjonalnie można posypać świeżym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy