"Jajecznica" z tofu

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna na śniadanie. Nie tylko dla wegetarian:-)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu naturalnego
    1 mała cebulka
    1/2 łyżeczki masła klarowanego
    2 łyżki wody
    sól, pieprz do smaku
    liść sałaty
    czarny sezam
    szczypiorek, rzeżucha, bazylia

"jajecznica" z tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno pokroić.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucić masło, po chwili dodać cebulkę.
  • 3. Gdy się zeszkli, dodać wodę, a następnie rozdrobnione tofu.
  • 4. Dusić chwilę na wolnym ogniu, dodać sól i pieprz do smaku.
  • 5. Podawać na liściu sałaty, posypane czarnym sezamem, szczypiorkiem, rzeżuchą.
  • jajecznica z tofu 6. Udekorować listkiem świeżej bazylii.

Porady

Świetnie smakuje z razowym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (194 ocen)

Szaszłyki z tofu