Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

0 (0 ocen)

Nawet jeśli dysponujemy niewielką ilością czasu, możemy przyrządzić na śniadanie kolorową i pożywną jajecznicę

Składniki:

  • łyżka masła sklarowanego
    kawałek cienkiej wiejskiej kiełbasy – około 10 cm
    7 pomidorków gałązkowych
    5 jajek
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    posiekany koperek do posypania

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
    Pomidorki opłukać, osuszyć, przekroić na pół.
    Jajka wybić do miseczki, roztrzepać z solą i świeżo zmielonym pieprzem.
    Na patelni rozgrzać masło, lekko obsmażyć kiełbasę.
    Dodać pomidorki i smażyć aż skórka troszkę się zmarszczy.
    Wlać roztrzepane jajka i delikatnie mieszając smażyć do uzyskania preferowanej konsystencji.
    Na talerzu posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy