Jajecznica ze szczypiorkiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zawsze staram się przemycić trochę warzyw, gdzie się tylko da. Jajecznica jest pożywna i smaczna.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki mleka
    3 łyżki osączonej kukurydzy z puszki
    2 łyżki szczypiorku
    1 cebula cukrowa
    1 duży ząbek czosnku
    sól, pieprz do smaku
    masło z olejem do smażenia ( 3:1)

Jajecznica ze szczypiorkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle z olejem. Dodać czosnek, szczypior i kukurydzę. Chwilę podsmażyć i wlać jajka roztrzepane z mlekiem. Podsmażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji, takiej, jaką lubimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy