Jajecznica ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Jajecznica nie musi być zwykła i nudna.

Składniki:

  • - Jajka 3 szt.
    - Szpinak mrożony 50 gram
    - Mleko 1 łyżka
    - Masło 1 łyżka
    - Czosnek 2 ząbki
    - Sól
    - Pieprz czarny mielony
    - Tymianek suszony

Jajecznica ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.
  • 2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.
  • 3. Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy