Jajeczno brokułkowe kotleciki ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

pysznie, lekko zdrowo i smacznie.....

  • 30 min

Składniki:



  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1/2 brokuła
    2 średnie cebule
    1 łyżka bułki tartej (dodajemy do masy)
    peczek swieżego szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Jajeczno brokułkowe kotleciki ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • formujemy kotleciki i  obtaczamy w bułce  z  obu stron 1. Cebule obieramy, siekamy i smażymy do lekkiego zrumienienia na oleju. Brokuł gotujemy na parze, następnie drobno go siekamy .Szczypiorek takze siekamy.
    Ugotowane jajka ścieramy na tarce na grubszych oczkach, dodajemy cebulę, brokuła oraz posiekany szczypiorek.Dodajemy takze surowe jajko i bułke tartą
    ,Przyprawiamy i wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smazymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego:)

Porady

wyszło 6 sporych kotletów

Komentarze

Podobne przepisy