Jajka czosnkowe z szynką

0 (0 ocen)

smaczne jajka na świąteczne śniadanie

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    2 cienkie plastry szynki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 płaska łyżeczka sosu czosnkowego Bella-Bis
    pieprz do smaku

Jajka czosnkowe z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Majonez i jogurt wymieszać z mieszanką na sos czosnkowy i odstawić na 10 minut.
    Jajka obrać, opłukać i przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki z sosem żółtka.
    Szynkę bardzo drobno posiekać i dodać do miseczki z reszta składników.
    Dodać pieprz do smaku i wymieszać nadzienie rozcierając żółtka.
    Połówki białek napełniać farszem i układać jajka na talerzu.
    Podawać np. z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy