Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo(ok. 10min.), ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka a białka ułożyć na deseczce.
2.Farsz
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć na oleju.
Żółtka utrzeć ze śmietaną, majonezem, dodać szczypiorek, czosnek(przecisnąć lub zetrzeć na drobniutko), podsmażone pieczarki(odsączone z oleju), sól i pieprz do smaku.
3.Tak przygotowanym farszem nadziać białka, formując kopczyki.
Porcje ułożyć na półmisku, posypać pokrojoną w makaroniki papryką i natką pietruszki.
Porady
Dla tych, którzy nie są na diecie polecam polać nadziane jajeczka dodatkowo sosem czosnkowym (śmietana + majonez+czosnek).
Komentarze