Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W domu gotuje mama, ale od czasu do czasu sama lubię zrobić coś dobrego. Te jajka idealnie pasują na świąteczny stół.

Składniki:

  • ● 10 jajek
    ● 30 dag pieczarek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 3 łyżki majonezu
    ● olej
    Do dekoracji:
    ● papryka
    ● konserwowy ogórek
    ● kukurydza

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy
    na twardo i studzimy.
    Obieramy, przekrawamy na pół.
    Żółtka wyjmujemy
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy
    w małą kostkę lub ścieramy
    na tarce. Podsmażamy na oleju,
    studzimy. Dodajemy rozdrobnione
    żółtka. Doprawiamy przyprawa uniwersalna
    i mieszamy z majonezem. Masą
    wypełniamy białka. Dekorujemy
    kleksem majonezu i warzywami.

Porady

Do farszu możemy wsypać posiekaną natkę pietruszki.

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy