Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

Tanio i szybko.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    szklanka pieczarek marynowanych
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    pół małej czerwonej papryki
    sól
    pieprz
    natka pietruszki posiekana
    3 łyżki majonezu

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka białka układamy na talerzu.
  • 2. Żółtka rozetrzeć na miazgę, dodajemy odsączone , drobno posiekane pieczarki, szczypiorek , natkę pietruszki , sól i pieprz , wszystko razem wymieszać.
    Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki, . Paprykę kroimy drobniutko i posypujemy jajka.
    Można przybrać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy