Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super przekąska na każdą okazję

  • 30 min

Składniki:

  • 10jajek
    100g pieczarek
    1 mała cebula
    100g szynki
    2łyżki majonezu
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    szczypiorek
    1łyżka masła
    Do dekoracji:
    szczypiorek
    papryka
    ogórek

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy,studzimy,kroimy wzdłuż na pół,wyjmujemy żółtka.Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle,dodajemy pokrojoną drobno szynkę,mieszamy,studzimy.Do ugniecionych żółtek dodajemy usmażone pieczarki z cebulą i szynką,przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy majonez i szczypiorek,mieszamy.Gotowym farszem napełniamy połówki jajek.Dekorujemy szczypiorkiem,ogórkiem i papryką.

Komentarze

Podobne przepisy