Jajka faszerowane anchois i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

jajka na przystawkę,jajka na śniadanie,jajka na Wielkanoc,jajka na imprezę, jajek nigdy dość ;)

Składniki:

  • 3 duże jajka kurze
    4 filety anchois odsączone z oleju
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 duża łyżka dobrego majonezu
    pieprz świeżo mielony

Jajka faszerowane anchois i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone,obrane każde kroimy na pół wzdłuż.
    Wyjmujemy żółtka,wkładamy do miseczki,dodajemy drobno pokrojone (posiekane) fileciki anchois,dwie łyżki szczypiorku i majonez. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.
    Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki w puste dołki w białkach. Układamy na talerzu,posypujemy resztą szczypiorku i gotowe :)

Porady

* soli nie dodajemy bo anchois są bardzo słone.

Komentarze

Podobne przepisy