Jajko na twardo faszerowane masą z brokułu, posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski.
Jajka faszerowane brokułem z nutą szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na półmisku.
2.Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, a następnie odcedzić i wystudzić.
3.Brokuł rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek, jogurt, majonez, żółtka i całość dokładnie zmiksować blenderem. Następnie doprawić solą i pieprzem.
4.Farsz umieścić w dekoratorze, nafaszerować połówki białek i posypać szczypiorkiem.
Komentarze