Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim i majonezem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Jajka faszerowane to szybka i smaczna przystawka na każdą okazję.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    8 liści czosnku niedźwiedziego
    sól, pieprz
    4 -5 łyżeczek majonezu

Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy żółtka. Czosnek niedźwiedzi myjemy, osuszamy i kroimy na małe części. Żółtka mieszamy z czosnkiem, dodajemy majonez i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i powstałym farszem napełniamy białka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy