Jajka faszerowane groszkiem

0 (0 ocen)

.

Składniki:

  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
    1 szklanka mrożonego groszku
    sól, pieprz
    3 trójkąty serka ze Śmietanką
    1 łyżka jogurtu naturalnego

Jajka faszerowane groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotuj wodę. Wsyp groszek i gotuj 10 minut. Odcedź.
  • 2. Jajka obierz i przetnij na pół. Wyciągnij żółtka i przełóż do miski blendera.
  • 3. Dodaj groszek, serek, jogurt sól i pieprz. Zmiksuj całość.
  • 4. Białka jajek nafaszeruj zieloną pastą groszkową. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sery topione w krążkach Lactima

W opakowaniu znajduje się osiem trójkątnych porcji, co jest idealnym rozwiązaniem dla hoteli, gastronomii i gospodarstw domowych. 
Pojedyncze trójkąty posiadają tasiemki ułatwiające ich otwieranie. Serki w formie małych trójkątów są doskonałe jako przekąska i do smarowania pieczywa.

Komentarze

Podobne przepisy