Jajka faszerowane kawiorem w łupinkach cytrynowych

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak przygotowane jajka przyciągają wzrok i zachęcają do skosztowania. Smacznego.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 cytryny
    10 dkg kawioru czerwonego
    1 mała cebula
    1/2 szklanki śmietany 18%
    3 jajka
    koper
    sól.pieprz

Jajka faszerowane kawiorem w łupinkach cytrynowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06ytagr 1. Cytryny sparzyć, przekroić na na połówki, usunąć miąższ. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół. Cebulę posiekać, wymieszać ze śmietaną i posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek włożyć do wydrążonych skórek z cytryny. Żółtka zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Jajka udekorować kawiorem , śmietaną i żółtkiem. Ułożyć na liściach sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy