Jajka faszerowane marchewką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne jajka faszerowane, tym razem z marchewką i cebulką. Szybkie i proste w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 mała marchewka
    plaster białej cebuli
    sól
    pieprz
    1 łyżka majonezu

Jajka faszerowane marchewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane marchewką i cebulką 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody, studzimy.
    Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.
    Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
    Marchewkę i białą cebulę kroimy w drobną
    kosteczkę. Przekładamy do miski pokrojone warzywa, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
    Do farszu dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
    Gotowy farsz przekładamy do białek.

Komentarze

Podobne przepisy