Jajka faszerowane masą parówkową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Prosty pomysł na szybką i smaczną przekąskę z jajek i parówek

  • 20 min

Składniki:

  • 5-6 jajek
    1-2 parówki
    łyżeczka musztardy
    garść rzeżuchy
    odrobina majonezu
    koperek i marynowana papryczka
    sól, pieprz

Jajka faszerowane masą parówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka
  • Parówka w kosteczkę 2. Kroimy parówkę w drobną kosteczkę
  • Masa parówkowo-jajeczna 3. Łączymy parówkę z żółtkami; ucierając tworzymy masę, dodajemy pokrojoną drobno rzeżuchę, musztardę i przyprawy, łączymy wszystkie składniki
  • Jajka już z nadzieniem 4. Nadziewamy jajka powstałym farszem
  • Gotowe! 5. Dekorujemy jajka pozostałą rzeżuchą, majonezem, marynowanymi papryczkami i koperkiem

Komentarze

Podobne przepisy