2 propozycje farszu do jajek na ciepło. Danie wielkanocne super sprawdza się także na co dzień :)
Składniki:
PORCJA DLA 1 OSOBY :
2 jajka
majonez
sól, pieprz, szczypiorek, 1 rzodkiewka
1 łyżka majonezu
Farsz 1 : same jajka ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Farsz 2: jajka z kiełbaską i szczypiorkiem
Bułka tarta do panierki, olej do smażenia
Jajka faszerowane na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wsadzamy do gotującej się wody. Gotujemy od ponownego wrzenia 6-7 minut. Studzimy.
2.Po ostudzeniu kroimy jajka na pół - najlepiej nożem ząbkowanym, uważając by nie uszkodzić przy tym skorupek.
3.Delikatnie wyciągamy jajka ze skorupek. Kroimy w drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę, dodajemy łyżkę majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy na 2 miseczki.
Farsz 1 : Dodajemy pokrojoną drobno rzodkiewkę, szczypiorek.
Farsz 2: Dodajemy pokrojoną w drobniutką kostkę kiełbaskę (kruchą, salami lub ulubioną ) i szczypiorek.
4.Farsz układamy w skorupkach wyrównują. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu do rumianego koloru. :)
Komentarze