JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Groszek w połączeniu z jogurtem greckim oraz chrupiącą czerwoną papryką dodatkowo wzbogacony smakiem migdałów. ;)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
    sól i pieprz do smaku,
    2 łyżki groszku Bonduelle,
    2 czubate łyżeczki jogurtu greckiego,
    łyżeczka majonezu,
    żółtka wydrążone z jajek,
    1/4 małej papryki czerwonej,
    garść płatków migdałów;

Jajka faszerowane pastą z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały uprażyć na suchej patelni.
    Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji).
    Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku.
    Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić groszkiem i migdałami.

Komentarze

Podobne przepisy