Jajka faszerowane pasztetem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To pyszna i łatwa do przygotowania przystawka. Świetnie sprawdzi się jako przystawka na każdej imprezie. Przypadnie do gustu nie tylko amatorom jajek.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    15dag pasztetu domowego
    Kilka rzodkiewek
    Szczypiorek
    Cytryna
    Sól, pieprz

Jajka faszerowane pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, utrzeć z pasztetem na gładką masę, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Połówki białek napełnić przygotowaną pastą, ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką i szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy