Takie jajka to niewątpliwie urozmaicenie stołu czy to na rodzinne zjazdy, przyjęcia czy nawet fajny pomysł na kolację. Wykonanie ich jest banalnie proste i stosunkowo szybkie.
20 min
Składniki:
9 jajek
5 większych pieczarek
1 łyżka majonezu
szczypta soli i pieprzu
łyżka posiekanej zielonej cebulki i koperku
Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo (około 2 minut od zawrzenia wody, w której są jaja). Wkładamy do miseczki z zimną wodą, a potem obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka do miseczki. Pieczarki siekamy drobno, dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Napełniamy w jajku miejsce po żółtku przygotowanym farszem. Dekorujemy posiekaną zieloną cebulką i koperkiem. Smacznego!
Komentarze