Jajka faszerowane szynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka na każdą okazję

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jaj
    200g szynki
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    Sól pieprz
    Ogórek zielony do dekoracji

Jajka faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Przekrój na pół i wyjmij żółtka do miseczki. Szynkę pokrój w drobne kawałeczki (posiekaj). Dodaj do żółtek wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Wkładamy w ugotowane białka. Dekorujemy plasterkami ogórka.

Porady

Udekorować dopiero przed podaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy